nålefiltning kursus

 Gruppekurser.

Jeg holder i øjeblikket en pause med gruppekurserne. Men du kan læse om mine privatkurser, der afholdes på mit værksted, her.

Jeg holder kurser i hele Danmark og i udlandet i:

Husflidskredsene Danmarks Håndarbejdslærerforening Vævekredsene Oplysningsforbund Private kurser.

Jeg har udviklet flere teknikker indenfor filtning, og på gruppekurserne arbejder vi på forskellig måde med disse teknikker.

Kurserne kan indeholde et eller flere af disse elementer:

Skulpturel filtning.

Disse kurser kan være opbygget på forskellige måder. Emner kan være:

Skulpturdukken i blød skulpturel filtning (figuren får her en meget stor bevægelighed). Nålefiltning af figurer (figuren opbygges af dele, så den får en stilling i bevægelse). Nålefiltning af dyr. Relieffiltning (herunder råuldsfiltning, hvor motivet filtes direkte ned i et hamstykke). Landskabsfiltning i relief (hvor man lærer at bygge et landskab op og sætter træer i relief på landskabet). Nålefiltning af fantasifigurer (hvor indledningen på kurset er med til at give en helt speciel åbning ind til fantasien).

Filt i naturen.

Formålet med disse kurser er at give naturen en ekstra dimension ved at lade vores filtting indgå i samklang med den, ligesom erkendelsen af, at man ikke får en håndgribelig ting med hjem, er en del af processen. Langsomt mens man arbejder kommer det til at føles helt naturligt at det, man har filtet, hører til på det sted, det er lavet til og det er let at give slip. De filtede ting vil efterhånden forgå. For nogle kan det tage år, for andre går det meget stærkere. Nogle vil blive taget hvis man har valgt et sted hvor der færdes mange, men det er også en del af processen at erkende det.


Kurser i FILTESTEDET og “ud af huset”

Vi afholder diverse kurser i FILTESTEDET samt “ud af huset”. I forbindelse med kurser i FILTESTEDET kan vi tilbyde indkvartering.

Programmet opdateres løbende.

Filtekursus i Filtestedet gennem AOF Lørdag den 15-10 kl 8.00-15.10.

På dette kursus i vådfiltning, kan du lære grundteknikkerne i vådfiltning. Der er mulighed for at filte futsko, tasker, tehætter, tørklæder, blomster og meget andet. Teknikkerne vil blive gennemgået, og du vælger selv, hvad du vil filte.

Alle kan være med – også nybegyndere og børn ned til ca.10 år.

Medbring: 2-3 gamle håndklæder, bambusmåtte , gardisette sæbe (mild universalrengøring uden parfume), Evt. uld, saks, tusch, målebånd.

Alle hjælpemidler kan købes eller lejes.

Filtekursus i Filtestedet gennem AOF Lørdag den 12-11 kl 9.00-16.10.

På dette grundkursus i nålefiltning, lærer du om forskellige filtenåle og deres anvendelsesområder. Og du lærer nogle grundteknikker, så du selv bliver i stand til at ”lege” videre. For de interesserede, gennemgår vi hvordan du opbygger et ansigt, så det bliver meget livagtigt. Alle kan være med – også børn ned til ca. 8-10 år.

Medbring filtenåle, filteplade og uld, hvis du har det.

Alt kan købes på kurset.

Kursus ved Vestfyns Husflid 2023.

Den 14. og 15. januar 2023 afholder jeg kursus i Middelfart gennem Vestfyns Husflid.

Tilmelding: Send en mail til Inge-Lise Andersen, kilden8@gmail.com eller ring på foreningens telefon 28 84 40 64 hverdage mellem kl. 16 og 18.

Se mere på Vestfyns Husflids hjemmeside, når kurset lægges op.

Sommerkursus 2023.

Der afvikles sommer kursus i uge 28, 2023 her i FILTESTEDET. Der vil blive undervist individuelt, så hver enkelt deltager kan arbejde med det, der er interesse for, dog primært vådfiltning. I løbet af ugen introduceres der til shiboriindfarvning, som kører torsdag, for dem, der ønsker det. Hver deltager får et stort bord i god arbejdshøjde stillet til rådighed. Torsdag aften tænder vi grillen og hygger. Vi sørger for maden.

Der er mulighed for indkvartering – se mere HER.

Pris for kursus 1950,-

Tidspunkt for undervisning: Mandag-fredag kl. 9.00 – 16.00. Kursuslokalet kan benyttes hele døgnet.